MKM'de İstanbul Resitalleri "Tamara Stefanovich"

Eklenme Tarihi: 16 Nisan 2009 Perşembe

TAMARA STEFANOVICH

İstanbul Resitalleri

TARİH:
16 NİSAN 2009 PERŞEMBE SAAT:20:00 YER: MKM - ATİLLA İLHAN SALONU Ünlü piyanist Tamara Stefanovich 16 Nisan'da İstanbul Resitalleri kapsamında gerçekleşecek olan solo resitaliyle Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi'ne konuk oluyor.

Pierre Laurent Aimard'ın dört el partneri Tamara Stefanovich, çağdaş repertuarın önemli bestecilerinin eserlerini birlikte seslendirdikleri Pierre Laurent Aimard ile bir çoğu Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen dünya çapındaki performansları ile dikkat çekiyor. Konserlerinde daha çok çağdaş bestecilerin eserlerine yer veren ikili, İstanbul'da Türk dinleyicileri ile buluşuyor.

Küçük yaşlardan itibaren kazandığı uluslararası yarışmalarla olduğu kadar, henüz 19 yaşındayken tamamladığı doktorası  ile de dikkat çeken bir müzisyen olan Tamara Stefanovich, Eugene Istomin, Radu Lupu, Pierre  Boulez, Georg Crumb ve György  Kurtag gibi büyük ustalarla çalıştı. Başlıcaları arasında Philharmonie Cologne, Dortmund Konzerthaus, Tonhalle, Düsseldorf, Mozarteum Salzburg, Konzerthaus Wien, Wigmore  Hall Londra, Carnegie Hall New York, Symphony Hall Chicago ve Châtelet Paris'in  bulunduğu çok önemli salonlarda sahneye çıktı. La Roque d'Antheron, Klavierfestival Ruhr, Ojai, LucerneKlangspuren, Grenoble ve Musica Strasbourg  festivallarine davet edildi.

Stefanovich, 2003 yılından bu  yana ünlü piyanist  Pierre-Laurent Aimard ile çağdaş repertuar ağırlıklı olmak üzere birlikte çalışıyor. İkili, birlikte solo ve duo resitaller veriyorlar.

Tamara Stefanovich'in son dönem  programında Cleveland  Orchestra, London Symphony Orchestra, Philharmonia, St.  Paul Chamber Orchestra ve Camerata Salzburg ile  birlikte  Pierre Boulez, Peter Eötvös, Jonathan  Nott, Esa-Pekka Salonen ve Etienne  Siebens gibi şefllerin batonu altında performanslar var. Yine  bu dönem projeleri arasında  Messiaen'ın Oiseaux Exotiques  / Royal  Festival Hall, Londra ve Bartok'un İki Piyano için Konçertosu /Barbican Hall, Londra; Mozart'ın İki piyano  için Konçertosu ve Jaohannes Maria Staud'un yeni eserinin dünya prömiyeri / Mozarteum Salzburg kayda değer.