Beşiktaş Belediyesi ve OTA&Jinemed Hastanesi işbirliği ile Gebe Okulu açıldı!

Beşiktaş Belediyesi, OTA&Jinemed Hastanesi ile ortaklaşa Gebe Okulu projesini hayata geçirdi. Ücretsiz eğitim verecek olan okulda, dersler Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Eğitimler 8 hafta sürecek.

Eklenme Tarihi: 07 Mayıs 2014 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi’nin verdiği destek ile Gebe Okulu projesini hayata geçiren ve ücretsiz olarak eğitim verecek okulun ilk dersi 13 Mayıs 2014 tarihinde ve haftalık periyodlar şeklinde verilecek.

DERSLER HEM KEYİFLİ, HEM ÖĞRETİCİ
OTA&Jinemed Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Alparslan Baksu, “Derslerin içeriğini oluştururken amacımız gelecek anne ve baba adaylarına daha bilinçli ebeveynler olabilmeleri için yol göstermektir. Tüm anne-babaların, ve anne-baba adaylarının bu eğitimlere katılmasını tavsiye ederim, derslerimiz hem keyifli, hem de öğretici olacak ” dedi.

UZMAN DOKTORLAR ANLATIYOR
Eğitimlere, Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlarının yanı sıra, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Psikoloji, Bebek Bakımı, Beslenme, Fizik Tedavi konusunda da uzmanlar katılarak, anne-baba adaylarının merak ettiği konularda gerekli bilgilendirmeleri yapacak. Ders programı kapsamında bir diyetisyen de kilo takibi ve kontrolü konusunda anne adaylarına rehberlik edecek. Ayrıca Bebek hemşiresi tarafından doğuma hazırlık, bebek bakımı, bebekler için kıyafet seçimi vs. gibi konularda eğitimler de verilecek, Fizik Tedavi Uzmanı tarafından anne adaylarının doğum öncesi duruş bozuklukları, bel ağrıları, omurgadaki değişiklikler ve bunlarla baş etme yolları hakkında eğitim vererek anne adaylarının doğuma hazırlanmalarına yardımcı olunacak.

UYGULAMALI BEBEK BAKIMI
Doğuma hazırlık, uygulamalı yenidoğan bebek bakımı, lohusalık, gebelik sonrası beslenme gibi bir anne adayının ihtiyaç duyduğu her konu, Gebe Okulu'nun dersleri arasında olacak. Babaların da katılabileceği Gebe Okulu'ndan mezun olan gebelere "Bilgili ve Bilinçli Anne Adayı" diploması verilecek.

GEBELİK OKULU PROGRAMI
1. Hafta: GEBELİK ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER
Tarih: 13.05.2014 Salı 11:00
Başarılı ve sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirip dünyaya sağlıklı bir bebek getirmeden önce yapmanız gereken şeyler nelerdir?
EĞİTİCİ: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

2. Hafta: GEBELİĞİN OLUŞMASI İÇİN NELER GEREKLİDİR?
Tarih: 20.05.2014 Salı 11:00
Gebelik nasıl oluşur? Fetal evreler nelerdir? Bu dönemde çıkabilecek sorunlar neler olabilir? Kısırlık nedir? Alternatif tedavi yöntemleri nelerdir? Kısırlık nedir?
EĞİTİCİ: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

3. Hafta: GEBELİK TAKİBİ NASIL YAPILIR?
Tarih: 27.05.2014 Salı 11:00
Anne ve bebeğin takibinin doğum öncesi ve sonrası hastanede doktor kontrolünde takip edilmesinin önemi nedir?

4. Hafta: GEBELİK SÜRESİNCE YAŞANABİLECEK FİZYOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER
Tarih: 03.05.2014 Salı 11:00
Yürüyüş – Duruş bozuklukları – Bel ağrıları – Vücuttaki değişiklikler – Uygulanması gereken Egzersizler
EĞİTİCİ: Fizik Tedavi Uzmanı

5. Hafta: GEBELİK DÖNEMİNDE BESLENME
Tarih: 10.06.2014 Salı 11:00
Gebelik döneminde nasıl beslenilmelidir? Nelere dikkat edilmelidir?
EĞİTİCİ: Diyetisyen

6. Hafta: DOĞUM – DOĞUM ANALJİSİ – NORMAL DOĞUM – SEZERYAN
Tarih: 17.06.2014 Salı 11:00
Kim için normal doğum? Kim için sezaryen? Epidural anestezi nedir? Doğuma hazırlık – Çanta hazırlığı – Bebek malzeme ve kıyafet seçimi
EĞİTİCİ: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı + Bebek hemşiresi

7. Hafta: GEBELİK ve SONRASINDA PSİKOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER ve BAŞ ETME
Tarih: 24.06.2014 Salı 11:00
Hamilelik psikolojisi – Stres – Korku – Lohusalık sendromu ve Baş etme yöntemleri
EĞİTİCİ: Psikolog

8. Hafta: YENİDOĞAN BAKIMI – EMZİRME – AŞILAR – SIK KARŞILAŞILAN PROBLEMLER
Tarih: 30.06.2014 Salı 11:00
Anne sütünün önemi, emzirme pozisyonları, göbek bakımı, sarılık, gaz ve rahatlatma yöntemleri, uyku düzeni
EĞİTİCİ: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

KURS ÖZELLİKLERİ
Yer: Levent Kültür Merkezi
Katılım Şekli: Rahat
Toplam Süre: 8 hafta, her Salı – Sunumlar 1-1,5 saat sürecektir.
LCV : 0533 726 80 91 / 444 38 02 – 5021
Katılım ücretsizdir.