Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi'nde "Koleksiyonlardan Bedri Baykam"

Beşiktaş Belediyesi 26 Ekim – 5 Aralık 2009 tarihleri arasında "KOLEKSİYONLARDAN BEDRİ BAYKAM" başlıklı proje ile sanat severleri Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi'nde buluşturuyor.

Eklenme Tarihi: 23 Ekim 2009 Cuma

Koleksiyonlardan Bedri Baykam Sergisi sanatçının 1983’lerden 2009’lara uzanan 25 yılı aşkın bir dönemi kapsayan önemli çalışmalarından bir kesit sunmaktadır.

Türk Çağdaş Sanatının yurtiçinde ve dışında en çok tanınan ve bu sene açtığı Fransa, ABD, İngiltere ve Almanya’da da açtığı sergilerle dikkat çeken en önemli isimlerinden Bedri Baykam’ın tüm kariyeri üzerine yayılan eserlerin bir araya getirilmesiyle oluşan perspektifte, "Yeni Dışavurumculuk", "İç Manzaralar", "Şerit Resimler" , "Sansür ve İşkence", "Gerçek Sahteler", "Atatürk ve Che Sergileri", "Saydam Katmanlar", "Dişi Entrikalar", "At Serileri" ve "4D"ler gibi en önemli dönemlerinden çalışmalar yer almaktadır.

26 Ekim 2009 Pazartesi günü açılacak "Koleksiyonlardan Bedri Baykam" Sergisi, sanatçının bu güne kadar Türk çağdaş sanatına getirdiği sayısız yenilikler dahil olmak üzere, sanatı hakkında en geniş bilgiyi verecek ölçüde baş yapıtlardan oluşmaktadır. Türk resim sanatı tarihinin koleksiyonerlik bilinci açısından, Türkiye’de böyle bir büyük koleksiyon sergisini gerçekleştirebilmenin ve yetkin bir seçki yaratmanın, sanat, sanatçı koleksiyoner ve izleyici açısından ayrı ayrı ne kadar olumlu ve önemli olduğu anlaşılacaktır.