Beşiktaş Belediyesi'nden “İnme Riski Taraması”

Taramalar 9 Kasım 2009’da başlayacak. Muayene randevuları 444 44 55 numaralı Beşiktaş İletişim Merkezi üzerinden alınacaktır.

Eklenme Tarihi: 30 Ekim 2009 Cuma

Beyin damarlarının tıkanmasına veya  beyin kanamasına bağlı olarak ortaya çıkan İnme, sakatlığa yol açan  hastalıklar içinde birinci sırada yer almaktadır. Bu hastalık dünyada  kalp krizi ve kanserden sonra da üçüncü, ülkemizde ise kalp krizinden  sonra ikinci ölüm nedenini oluşturur. İnme riski yaşla beraber artar;  inme en sık görülen ve önlenebilir tek nörolojik hastalıktır.

Günümüzde bir bireyin riskleri biliniyor ise o bireyin gelecekte hangi oranda inme veya hangi oranda kalp krizi geçirme riski var hesaplanabilir. Bu riskin büyüklüğüne göre de gerekli önleyici tedaviler planlanabilir.

Belki biliyorsunuz ama harekete geçmiyorsunuz veya bilmiyordunuz ama şimdi öğrendiniz, ama ne yapılması gerektiğini soruyorsunuz, ya da daha fazla bilgi almak istiyorsunuz!
“Florence Nightingale Hastanesi” ile birlikte bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz ücretsiz “İNME RİSKİ TARAMASI PROGRAMI” sizleri bekliyor. Tek yapmanız gereken gelip bizimle görüşmek!

PROGRAM DETAYLARI:

“İnme Riski Taraması” kapsamında aşağıda belirtilen hizmetler ücretsiz olarak verilecek:

• Nöroloji uzmanı muayenesi
• Risk faktörleri anketi ve ölçümleri
• Mini Mental State (MMS) ve diğer hafıza testleri
• EKG
• Açlık Kan Şekeri
• HbA1C
• Açlık İnsülin
• Total Kolesterol
• HDL Kolesterol
• LDL Kolesterol
• Trigliserid

NOT:
• Kampanyada seçilecek yaş grubu kadınlarda ve erkeklerde 60 yaş ve üzeridir.
• Tetkikler her pazartesi ve perşembe Florence Nightingale Hastanesi’nde yapılacaktır. Randevusu olan kişiler için Beşiktaş Belediyesi’nden hastaneye servis kaldırılacaktır.
• Tetkikler cumartesi günleri doktor tarafından incelenerek hasta muayeneleri yapılacaktır.
• “İnme” ile ilgili Akatlar Kültür Merkezi’nde ücretsiz bilgilendirme seminerleri yapılacaktır.