Ustalara Saygı'da Ülkü Erakalın'ı Konuk Ettik

Eklenme Tarihi: 04 Kasım 2009 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği, Faruk Şüyün’un hazırlayıp sunduğu “Ustalara Saygı” etkinliği 5. sezonuna 2 Kasım 2009 Pazartesi günü Akatlar Kültür Merkezi’nde Yeşilçam’ı yaratan isimlerden Ülkü Erakalın’ı konuk ederek başladı.

Sanat dünyamızın en kapsamlı arşivlerinden birine sahip olduğu bilinen sanatçının arşivinden çıkma birbirinden özel görüntülerde seyircilere sunulurken, geçmişten günümüze kadar hiç unutulmadan gelen Yeşilçam şarkılarının da birlikte seslendirildiği gecenin öncesinde Melih Cevdet Anday Sahnesi’nin fuayesinde de sanatçının geçmiş fotoğraf, afiş ve belgelerinden oluşan mini bir sergiye de yer verildi.

Kısa bir süre önce düzenlenen Altın Portakal Film Festivali’nde “Onur Ödülü”ne değer bulunan Ülkü Erakalın için hazırlanan gecede, sanatçının dostları Can Ataklı, Dilek Türker, Ediz Hun, Ekrem Ataer, , Irmak Ünal, İnci Çayırlı, Korhan Abay, Nilüfer Aydan, Suzan Avcı, Zara, Tangör Toydemir, Tomris Oğuzalp, Tûlûğ Çizgen ve Yüksel Aytuğ ‘da sanatçıyı yalnız bırakmadı.

“Ustalara Saygı” toplantıları bu sezon, özel bir formatla Beşiktaş Belediyesi’nin Ortaköy Kültür Merkezi’nde de sürecek.