Beşiktaş Belediyesi "Adalet Kara Karma Resim Sergisi"ni Ağırlıyor

Ressam Adalet Kara’nın "Adalet Kara ve Atölyesi" adını verdiği karma resim sergisi 16 Kasım 2009 Pazartesi günü Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nın girişinde yer alan sergi salonunda ziyarete açıldı.

Eklenme Tarihi: 17 Kasım 2009 Salı

Bakü Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitirdikten sonra Kiev Akademisi’nde 3 yıl, Lvov Akademisi’nde 5 yıl yağlıboya, seramik, heykeltıraş, eğitimi almış, Picasso ve Matiss gibi ressamların atölyesinde çalışmış ünlü ressam İ.F.Monastrsky’den LVOV Akademisi’nde ders almıştır. UNESCO uluslararası Sanatçılar Birliği üyesi olan Adalet Kara’nın birçok ülkede de eserleri bulunmaktadır.

Kara’nın son sergisi olan "Adalet Kara ve Atölyesi" Karma resim sergisinde, kendi eserlerinin yanı sıra atölyesindeki öğrencilerinden Meral Gürel, Ayfer Morkan, Nilgün Özkan, Nurdan Mekiker, Yurdagül Cantürk, Zuhal Akbulut, Çiğdem Manuş, Nesrin Sabuncuoğlu, Kamuran Şavkya, Zümrüt Moreau, Arziye Sarıgül ve Sabetay Dekamhi’nin de eserleri yer alıyor. Birbirinden renkli çalışmalara ev sahipliği yapan bu karma sergiyi 30 Kasım 2009 Pazartesi gününe kadar, Beşiktaş Belediyesi’ne gelip görebilirsiniz.