Ortaköy Sanat Galerisi'nde Beyaz Perde Fotoğrafları

Beşiktaş Belediyesi 8 Aralık 2009 – 8 Ocak 2010 tarihleri arasında Ortaköy Sanat’ta Ahmet Can Mocan’ ın “Beyaz Perde” başlıklı fotoğraf sergisi ile sanat severleri buluşturuyor.

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2009 Perşembe

“Sinema, 80’li yıllardan doğan televizyon çocuklarının hayatlarında çok önemli bir yere sahip olan bir görsel sanat. Benim hayatıma yön veren iki sanattan biri, diğeri ise fotoğraf. Benim gibi fotoğraf ve sinema aşığı bir adam, Neden bir projede ikisini bir araya getirmesin? Ben de pek çoğumuzun “ Beyaz Perde “ den izleyip hayran oldukları oyuncuları, kendi görüşlerim ile kamera karşısına geçirdim. Bu muhteşem insanları bir de benim gözümden görmenizi istedim.” diyor Ahmet Can Mocan.
Bu çalışmayı Türk sineması belgesi olarak nitelendiren Ahmet Can Mocan bunun bir ünlü fotoğrafları çalışması olmadığını bu isimlerin Türk sinemasına yaptıkları büyük katkıdan dolayı bu çalışmanın içerisinde bulundurduğunu söylüyor.

Türk sinema oyuncuları ve yönetmenlerinin bulunduğu “beyazperde” fotoğraf sergisinin tamamı analog ve siyah-beyaz fotoğraflardan oluşuyor. Sergide 60 adet fotoğraf bulunuyor. Ahmet Mümtaz, Ali Düşenkalkar, Altan Erkekli, Barış Pirhasan, Bennu Yıldırımlar, Beste Bereket, Cezmi Baskın, Derviş Zaim, Derya Alabora, Emre Kınay, Erdal Özyağcılar, Erkan Can, Erol Günaydın, Ezel Akay, Fırat Tanış, Gözde Kansu, Güler Ökten, Gürkan Uygun, Güven Kıraç, Halil Ergün, Halit Ergenç, Haluk Bilginer, Hatice Aslan, İlker Aksum, İlyas Salman, İrem Altuğ, Mehtap Bayri, Melisa Sözen, Memet Ali Alabora, Meral Çetinkaya, Murat Daltaban, Mustafa Uğurlu, Onur Ünlü, Ömür Atay, Özgü Namal, Rıza Kocaoğlu, Ruhi Sarı, Rutkay Aziz, Saadet Işıl Aksoy, Selçuk Yöntem, Selen Uçer, Selim Demirdelen, Selim Erdoğan, Semir Aslanyürek, Serap Aksoy, Serdar Akar, Serhat Tutumluer, Serra Yılmaz, Sinan Tuzcu, Sinan Bengier… Türk Sinemasını devleştiren isimlerin fotoğraflarının bulunduğu “ beyazperde” fotoğraf sergisinde Ahmet Can Mocan’ın kendi görüşüyle kamera karşısındalar.

"Beyaz Perde"yi 8 Ocak 2010 tarihine kadar Ortaköy Sanat Galerisi'nde izleyebilirsiniz.