Nazım Hikmet 108.Yaşında Sanatın Coşkusuyla Anılıyor

Şiirimizin eşsiz sesi Nâzım Hikmet’in 108. yaşı, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısı ve "Kapıları Çalan Benim" şiir dinleti / gösterisiyle edebiyatseverlere miras bıraktığı şiirler, anılar ve görüntülerle kutlanacak.

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Şiirimizin eşsiz sesi Nâzım Hikmet’in 108. yaşı, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısı ve "Kapıları Çalan Benim" şiir dinleti / gösterisiyle edebiyatseverlere miras bıraktığı şiirler, anılar ve görüntülerle kutlanacak.

Şiirimizin sesini uluslararası alanda duyurmuş büyük ustanın doğumgünü dolayısıyla, resim sanatçısı Serdar Samancıoğlu tarafından seslendirilen tiyatrocu ve müzisyenlerin eşlik ettiği,"Kapıları Çalan Benim" müzik, dans ve şiir dinleti/ gösterisi " 15 Ocak 2010 Cuma günü saat 20.00'de Akatlar Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Şiirleri kadar düşünceleri, yazıları, tiyatro oyunlarıyla da edebiyatımıza ve toplum yaşamımıza derin izler bırakan Nâzım Hikmet’in doğumgünü nüfus kaydına göre 15 Ocak 1902. Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği “Ustalara Saygı” etkinliği, beş yıldır düzenlenen ve artık gelenekselleşen Nâzım Hikmet Özel gecesinde, ustayı doğumgünü vesilesiyle bir kez daha anmayı hedefliyor.

18 Ocak 2010 Pazartesi akşamı saat 20.00'de Akatlar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek Nâzım Hikmet Özel “Ustalara Saygı”nın çıkış noktası, büyük şairimizin klasikleşmiş bir dizesi: “Ne güzel şey hatırlamak seni...” Etkinlikte, tıpkı bu dizedeki gibi; ustanın yaratımları, yaşamından anılar ve etkiledikleri, sanatla yoğrularak seyircilere sunulacak. Gecede elbette şiir başrolde: Nâzım Hikmet’in şiirimizin yüzakı ürünlerini “Ustalara Saygı”da; Ece Okay, Erhan Özçelik, Mazlum Kiper ve Tuna Egemen konuklar için seslendirecekler. Esin Afşar’ın piyanist Aslı Gülayas eşliğinde Nâzım Hikmet’in şiirlerinden besteleri yorumlayacağı geceye İlkim Karaca da ustanın “Sen Yoksun” şiirini Hasan Perçiner’in udu eşliğinde okuyarak katılacak.

Fazıl Say’ın “Nâzım Oratoryosu”ndan bir bölümün, Cem Karaca’nın “Çok Yorgunum” yorumunun, Ruhi Su’nun “Kadınlarımız” kaydının ve Korkut Akın’ın Nâzım Hikmet için hazırladığı görüntülerin de seyircilere sunulacağı gecenin birçok ünlü konuğu var: Ataol Behramoğlu, Işık Öğütçü, Işıl Özgentürk, Rasih Nuri İleri, Refik Erduran ve Turgay Fişekçi etkinliğe katılarak Nâzım Hikmet’i çeşitli yönlerden ele alan konuşmalar yapacaklar. Etkinlikte, Melih Güneş de Nâzım Hikmet belgeselinden görüntüler eşliğinde, şairi anlatacak.

TARİH ETKİNLİK ADI SAAT   YER
15 Ocak 2010 Kapıları Çalan Benim" Müzik, Dans ve Şiir Dinleti/ Gösterisi 20.00   Akatlar Kültür Merkezi
18 Ocak 2010 "Nazım Hikmet Özel" Ustalara Saygı Toplantısı 20.00   Akatlar Kültür Merkezi