Yılmaz Güney’le İki Saat

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarına paralel olarak gerçekleştirilen “Arşivlik Muhabbetler-Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı” gecelerinde bu hafta sanatseverler, unutulmaz Yılmaz Güney filmleriyle buluştular.

Eklenme Tarihi: 05 Şubat 2010 Cuma

"Umut", "Acı", "Ağıt", "Arkadaş", "Seyyit Han", "Sürü", "Endişe", "Yol"un da aralarında bulunduğu yüzün üzerinde filmle yalnızca Türk seyirci için değil, dünyadaki izleyiciler için de özel değerler taşıyan yapıtlara imza atan, saygın ödüller kazanan Yılmaz Güney için gerçekleştirilen etkinlik, Faruk Şüyün tarafından hazırlandı.

Geceye, onunla aynı setleri paylaşan ustalar konuşmacı olarak katıldılar. Bu konuklardan biri, Türk toplumunun çelişkilerini hisseden, yakalayan ve sinemasına başarıyla yansıtan Yılmaz Güney’in “Dağların Oğlu”, “Kahreden Kurşun”, “Kan Gövdeyi Götürdü”, “Aslanların Dönüşü” “Çirkin Kral”, “Silahların Kanunu” ve “Kovboy Ali” gibi ilk dönem filmlerinin yönetmeni Yılmaz Atadeniz'di. Ona “Çirkin Kral” lakabını takan Atadeniz’in arşivlik anılarını anlattığı gecenin bir diğer konuğu ise, bir dönem Yılmaz Güney ile evli olan Nebahat Çehre oldu. Güney’le birçok filmde birlikte rol alan Nebahat Çehre etkinliğe telefon bağlantısıyla katılarak renk kattı.

Gecede ayrıca gazeteci Arda Uskan ve Güney’le ortak projelere imza atan usta yönetmen Temel Gürsu da yer aldı.
Konukların sohbetlerine arşivci Yahya Karadaş’ın hazırladığı Yılmaz Güney’in unutulmaz filmlerinden görüntüler eşlik etti.