"Neden Öldürüldüler?" Sergisi Beşiktaş Sanat Galerisi'nde

"Neden Öldürüldüler?" adlı sergi, Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2010 Perşembe

"Neden Öldürüldüler?" adlı sergi, Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı yayınlarınca, Orhan Tüleylioğlu’nun araştırmasıyla yayınlanan, "Neden Öldürüldüler?" araştırma dizisi, orijinal bir tasarım uygulamasıyla bir sergiye dönüştürüldü.

Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılan sergi, kitaplarda kullanılan arşiv görüntüleri, öldürülenlerin kimliği, olayların ne şekilde gerçekleştiği, yakınlarıyla yapılan mülakatlar ile Uğur Mumcu’nun olaylara dair araştırmaları ve yorumlarının yer aldığı gazete sayfası formatında hazırlandı.

Sergide materyaller, "Taylan Özgür, Necdet Güçlü, Doğan Öz, Cevat Yurdakul, Kemal Türkler, Kanlı Pazar, Koray Doğan, Orhan Yavuz, Bahçelievler Katliamı, Bedri Karafaikoğlu, Abdi İpekçi, Ümit Doğanay, Maraş Katliamı, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Musa Anter, Uğur Mumcu, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okkan, Necip Hablemitoğlu ve Hrant " başlıkları altında sunuldu.