Türkiye’nin İlk Engelliler Kariyer Günü Beşiktaş’ta Düzenlendi

Beşiktaş Belediyesi, Galatasaray Rotaract Kulübü, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Yenibiris.com işbirliğiyle organize edilen Engelliler Kariyer Günü, 2 Nisan’da Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nde düzenlendi.

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Türkiye’de ilk kez düzenlenen bu etkinlikle, iş arayışında olan engelli vatandaşlarımız, personel arayışında olan kuruluşlar ve bu alanda faaliyet gösteren dernek/vakıflar bir araya geldi. Yirmiden fazla firmanın temsil edildiği kariyer günü yüze yakın ziyaretçiyi ağırladı.

Engelli vatandaşlarımız, özel olarak hazırlanan kayıt masasında özgeçmişlerini hazırlatma ve fuaye alanında kurulan firma stantlarında insan kaynakları yetkilileri ile görüşme fırsatı buldu. Konferans salonunda düzenlenen kariyer paylaşımı toplantısında ise engelli vatandaşlarımızla ilgili güncel mevzuatın yanı sıra başarı öyküleri ve yaşadıkları sıkıntılara ilişkin çözüm önerileri tartışıldı.

Oturuma konuşmacı olarak avukat Işıl Bağatur; avukat, müzisyen ve eğitmen görme engelli ikizler Selim ve Kerim Altınok; Bedensel Engelli Basketbol Milli Takımı oyuncuları Selim Sayak ve İsmail Ar ile Türkiye İşitme Engelliler Derneği’nden ödüllü grafikerler Koray Çivril ve Enes Erkoç katıldı.