Altan Erbulak'a veda gecesi

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, yaz aylarında bir kez daha açıkhavaya çıktı. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan “Ustalara Saygı” geceleri, yaz boyunca Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Meydanı'nda alanlarının duayenlerini ağırlamaya devam ediyor. “Park Buluşmaları” organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliğin yaz dönemindeki ilk ustası Altan Erbulak oldu.

Aramızdan 1 Mayıs 1988 tarihinde, henüz 59 yaşındayken ayrılan Altan Erbulak, “Ustalara Saygı” gecesinde ailesi, yakınları, tüm alanlardaki çalışma arkadaşları, özetle onunla yolu bir yerde kesişmiş dostlarının katılımıyla anıldı. Oynadığı tiyatro yapıtları, filmler ve televizyon skeçleriyle, kaleme aldığı yazılarla ve çizdiği karikatürlerle hep gülümsetmekten yana olan sanatçı için hazırlanan gecede, ustanın bu özelliğini vurgulamak amacıyla samimi ve neşeli bir hava Ortaköy Meydanı'nı sardı. Altan Erbulak’ın eşi Füsun Erbulak, kızları Ayşe Erbulak ile Sevinç Erbulak gece boyunca sahnede yer alarak geceye ev sahipliği-moderatörlük yaptılar.

Erbulak ailesinin sahnede ağırladığı misafirler, tıpkı Altan Erbulak gibi, farklı disiplinlerin temsilcileri olan:Engin Alkan,Haslet Soyöz, İsmet Tongo,Naşit Özcan, Uğurkan Erez, Ulvi Alacakaptan ve Cihan Demirci etkinliğe katılarak anılarındaki Altan Erbulak’ı seyircilere anlattılar. Bora Öztoprak’ın şarkılarıyla renklendireceği “Ustalara Saygı” etkinliğine , Gülriz Sururi ve Müjdat Gezen de telefon bağlantısıyla katılacaklar.

Ortaköy Meydanı'nda serin ortamında gerçekleştirilen “Ustalara Saygı” toplantısında, seyircilere Altan Erbulak’ın yaşamından karelerden oluşan bir dia gösterisi, Cihan Demir ci’nin hazırladığı bir Altan Erbulak belgeseli, sanatçının katıldığı eğlenceli bir radyo programının kaydı ve rol aldığı yapıtlardan oluşan bir kolaj da sunuldu.

“Ustalara Saygı” toplantıları yaz dönemi etkinlikleri, 9 Ağustos’ta Arnavutköy'de Halit Akçatepe için düzenlenecek geceyle devam edecek.