“Yılın Basın Fotoğrafları 2014” Yarışması Ödül Töreni

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları 2014 yarışması ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

Eklenme Tarihi: 16 Haziran 2014 Pazartesi

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasının ödül töreni, 14 Haziran Cumartesi günü saat 19.30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve çok sayıda davetli katıldı.Basın sektöründe zor şartlarda görev yapan foto muhabirlerini özendirmeyi, basın fotoğrafçılığının gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen yarışma, 29 yıldır aralıksız olarak sürdürülüyor. Bu yıl yarışmaya 4 bin 300’ün üzerinde fotoğraf başvurdu. Jürisinde Türkiye’nin basın fotoğrafçılığına yön veren isimlerinin yanı sıra dünyaca ünlü konukları da ağırlayan yarışmada bu yıl 6 kategoride 25 eser ödül almaya hak kazandı.

“Kırmızılı Kadın”a Ödül!
Türkiye’de basın fotoğrafçılığına yön veren isimlerin yanı sıra dünyaca ünlü foto muhabiri Christopher Morris’in de katıldığı jüri, geçtiğimiz yıla damgasını vuran Reuters foto muhabiri Osman Örsal’ın karesini Yılın Basın Fotoğrafı olarak seçti. Zaman foto muhabiri Kürşat Bayhan’ın üçüncü köprü inşaatı sırasında orman alanında yapılan yol genişletme çalışmalarından bir kare de “Çevre Fotoğrafı” olarak seçti. Sabah foto muhabiri Murat Şengül’ün bir otel bahçesinde köpekleri ile birlikte uyudukları kare ise Türkiye’nin modern yüzünü yansıtan günlük hayattan bir kare olarak değerlendirerek TFMD Özel Ödülü’ne layık görüldü. Bu yıla özel olarak açıklanan özel kategori AB Yolunda Türkiye’de ise birinciliği Zaman foto muhabiri İsa Şimşek’in Sultanahmet ve Ayasofya arasındaki havuzda gerçekleştirilen su oyunlarından karesi aldı. Yarışmanın Siyaset kategorisinde ise Anadolu Ajansı foto muhabiri Volkan Furuncu’nun çektiği Mustafa Balbay’ın oğluyla karşılaştığı an birinci seçildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kareleri de ödül aldı.  Gecede, desteklerinden ötürü Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'a plaket verildi.

Jüride kimler vardı?

Christopher Morris VII Fotoğraf Ajansı Kurucusu