Av. Murat Hazinedar, CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li belediye başkanları Eskişehir’de bir araya geldi.

Eklenme Tarihi: 16 Haziran 2014 Pazartesi

CHP, 30 Mart yerel seçimlerinde seçilen CHP’li belediye başkanlarını, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ev sahipliğinde Eskişehir’de topladı. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı konusunda başkanların görüşünü aldı. CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP’li belediyelerin bundan sonra “ortak projelere” imza atacağını belirterek, “Tüm projeler standartlaşacak. Giresun’un bir belediyesi ile Kadıköy farklı olmayacak. Bunu yaparken gelecekteki CHP iktidarının nasıl bir yüze sahip olacağı gösterilecek” dedi. 234 belediye başkanının katıldığı toplantıda Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da hazır bulundu.

Toplantı da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hep beraber çalışacağız. Genel iktidarın yolu yerelden geçer. Eğer çalışırsak, üretirsek, kenti kazanırsak, ülkeyi daha güzel yöneteceğiz.” Şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Eskişehir’in bir ilk olacağını dile getirerek Eskişehir’i seçme nedenlerini, “Yıllardan bu yana bozkırın ortasında gerçekleşen bir mucizeye tanık oluyor. Efsane başkanımız, hocamız, toplumcu belediyeciliğin duayeni Sayın Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’i, bozkırın ortasındaki bir şehri adeta bir dünya kenti yaptı. Tüm kentlerimize örnek bir şehircilik anlayışı getirdi. Bu nedenle, ilk toplantımızı Eskişehir’de gerçekleştiriyoruz” sözleriyle açıkladı. CHP’nin tek hedefinin Türkiye’yi CHP iktidarıyla tanıştırmak olduğunu söyleyen Ağbaba, iktidar yürüyüşlerine yerel yönetimlerden başlayarak yeni bir soluk katacaklarını kaydetti. CHP’li belediyelerin Eskişehir’den sonraki ikinci buluşma yeri İzmir olacak. Toplantıların tüm CHP’li belediyelerin ev sahipliğinde sürmesi planlanıyor.