LGBTİ Onur Haftası Etkinlikleri

Levent Kültür Merkezi

Etkinlik Tarihi: 25 Haziran 2014 Çarşamba

"Engellenen Kimlikler: Toplumsal Hayatın ve Hareketin Ötekisi Engelli LGBTİ'ler" Paneli
Yer: Levent Kültür Merkezi
Tarih: 25 Haziran Çarşamba
Saat: 13.00-15.00

Toplum içerisinde sakat bedene yüklenen, sakat, bedeni aynılaştıran bakışlar bedensel farklılıkları görmeyi reddetmekte, genelleştirmekte ve sakat bireyin cinsel yaşantısını yok saymaktadır. Bu panel ile "engelli" tanımı tartışmaya açılırken, engelli LGBTİ'lerin eğitim, iş, toplumsal hayat ve birçok alanda karşılaştığı hakim ayrımcılık politikaları ve pratikleri tartışılacak ve çözüm önerileri sunulmaya çalışılacaktır.

* Panelin işaret dili çevirisi yapılacaktır.

Moderatör: Sinan Eğrikavuk (SPoD LGBT)

Konuşmacılar: Bülent Küçükaslan (Engelliler Biz Platformu), Nazmiye Güçlü (Yazar), Esra Güleç (KaosGL Muhabiri)

"Yerel Yönetimler: Siyaset ve LGBTİ" Paneli
Yer:
 Levent Kültür Merkezi
Tarih: 25 Haziran Çarşamba
Saat: 15.30 - 17.30

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri LGBTİ Hareketi için önemliydi. 5 ayrı siyasi partiden 12 LGBTİ adayın çıktığı seçimlerde SPoD LGBTİ Derneği tarafından hazırlanan LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokolü 40 Belediye Başkan Adayı tarafından imzalandı. Bugün İstanbul'da 3, Mersin'de 1 ilçe belediyesi LGBTİ Dostu Belediye olmak yolunda ilerliyor. Bu panel seçimlerden bugüne sürecin nasıl yol aldığını ve önümüzdeki yıllarda neler olabileceğini tartışıyor.

Moderatör: Deniz Şapka (SPoD)

Konuşmacılar: Canan Kızılaltun (Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi), Sedef Çakmak (Beşiktaş Belediyesi), Tuna Şahin (Mersin 7 Renk), Tolga Uyanık (Morel Eskişehir)

Yeni Etkinliker