Deniz Kenti Beşiktaş’ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

“1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı”nı Barbaros Meydanı’nda düzenlenen tören ile kutladık.

Eklenme Tarihi: 02 Temmuz 2014 Çarşamba

Barbaros Hayrettin Paşa ve Sinan Paşa gibi iki büyük kaptan-ı deryaya ev sahipliği yapmış deniz kenti Beşiktaş’ta, bu yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çok daha renkli ve coşkulu kutlanıyor. Etkinlikler sabah 09.30’da Ortaköy İskelesi’ndeki bale gösterisiyle başladı. Denizin üzerine kurulan platformda gösteri yapan balerinler aynı zamanda denize dalarak sualtı bale gösterisi yaptı.

Boğaziçi renklendi!

Bale gösterisinin ardından İstanbul Boğazı, 200 balıkçı teknesinden atılan boyalarla gökkuşağı renklerine büründü. Misafirler tüm gösterileri onlar için hazırlanan büyük tekneden izledi. Gösterilerin ardından balıkçı tekneleriyle birlikte denizden Beşiktaş Barbaros Meydanı’na geçildi.

Barbaros Meydanı’nda düzenlenen resmi törende Beşiktaş Belediye Bandosu ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğrenci Bandosu İstanbullulara görülmeye değer bir gösteri ve geçiş töreni izletti.

Kıyı Emniyeti gemilerinin muhteşem su gösterisiyle birlikte Beşiktaş İskelesi’nden denize bırakılan çelenkle tören sona erdi. Törenin ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Barboras Hayrettin Paşa Türbesi'ni ve Deniz Müzesi'ni ziyaret etti.

Kutlamalar akşam saatlerinde konserlerle devam etti. Saat 19.30’da Recep Alper Çevirel, saat 21.00’de ise “Rock’çı İmam” Ahmet Muhsin Tüzer Barbaros Meydanı’nda sahnedeydi. Tüzer, unutulmaya yüz tutmuş ilahileri 3 dilde ve rock tarzında söyledi.