Barış Harekâtı’nın 40. Yıl Dönümünde Beşiktaş Belediyesi’nden Kıbrıs’a Çıkarma

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 40. yıl dönümü tören ve etkinliklerle kutlandı.

Eklenme Tarihi: 21 Temmuz 2014 Pazartesi

Kıbrıs Türk halkını özgürlüğe kavuşturan 20 Temmuz 1974'teki harekâtın 40. yıl dönümü kutlamalarına bu yıl Beşiktaş Belediyesi de katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ekibi ve kurduğu Beşiktaş Bandosu ile birlikte Kıbrıs’a gitti.

Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle Lefkoşa’da yapılan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de hazır bulunduğu törenlere Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da katıldı ve Şafak Operasyonu gösterisini izledi.

Ardından Başkan Hazinedar, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber’i makamlarında ziyaret etti. Yavruvatan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin her bireyi için özel bir yeri olduğunu belirten Başkan Hazinedar, bunu daha anlamlı hale getirmek üzere bu ziyareti organize ettiklerini söyledi.

Başkan Hazinedar ayrıca Güzelyurt Belediyesi’nce organize edilen festivale de katılarak bir konuşma yaptı. Festivalde Beşiktaş Belediye Bandosu 29 dakikalık anlamlı bir gösteri sergiledi.