Sait Faik’i Sevmekle Başlar Her şey!

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısı, beşinci sezonunun finalini hikâyeciliğimizin mihenk taşı Sait Faik Abasıyanık için gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Aramızdan 11 Mayıs 1954 tarihinde ayrılan Sait Faik için organize edilen etkinlik, hikâye alanında edebiyatımızın en iyilerine imza atan ve kendisinden sonraki kuşaklar için öncü olan yazarı 56. ölüm yıldönümünde sevenleriyle yeniden buluşturdu.

Sait Faik gecesinde; ustanın dostları, adına konan Sait Faik Hikâye Armağanı’na çeşitli yıllarda değer bulunan yazarlar ve çeşitli eserlerini yorumlamış sanatçılar katıldı. “Ustalara Saygı” toplantısına; Adnan Özyalçıner, Ayşe Sarısayın, Beşir Özmen, Cahit Tanyol, Feryal Tilmaç, Korkut Akın, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Nilüfer Açıkalın, Nursel Duruel, Oktay Akbal, Osman Şahin, Oya Baydar, Perihan Ergun, Safa Önal ve Sevengül Sönmez konuk olarak Sait Faik’le ilgili duygu, düşünce ve anılarını seyircilerle paylaştı.

Usta için hazırlanan belgesel ve kurgu filmlerin gösterildiği etkinlikte; Naşit Özcan da Şehir Tiyatroları prodüksiyonu “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye”den bir bölüm oynadı. Gösteriye oyunun müziklerini yapan Ömer Göktay da katıldı.