"Ustalara Saygı"nın Konuğu Buruk Duyguların Şairi Cahit Sıtkı Tarancı

Şiirimize "Otuz Beş Yaş"ı armağan eden Cahit Sıtkı Tarancı, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" toplantıları kapsamında anıldı.

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Ustalara Saygı” toplantısında; şiirlerinde özellikle ölüm, yalnızlık, yitik aşklar, yaşama sevinci, özlem gibi konular üzerinde duran Tarancı’nın sanatını Prof. Dr. Abdullah Uçman, Adnan Özyalçıner, Baki Asıltürk, Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. İnci Enginün, Ömer Erdem, Sennur Sezer ve Prof. Dr. Zeynep Kerman yorumladı.

“Abbas”, “Akşam Vakti”, “Ömrümde Sükut”, “Düşten Güzel”, “Desem ki”, “Gün Eksilmesin Penceremden”, “Memleket İsterim” gibi unutulmaz şiirlerin yaratıcısı için hazırlanan geceye, sanatçının hayatta kalan tek kardeşi Yılmaz Tarancı ve yaşıtı kuzeni Reşit İskenderoğlu da katılarak Cahit Sıtkı Tarancı’yla ilgili anılarını konuklarla paylaştılar.

Etkinlikte Cahit Sıtkı Tarancı’nın yaşamının farklı dönemlerini belgeleyen fotoğraflardan oluşan bir dia gösterisi de yapıldı.

“Ustalara Saygı” toplantıları 20 Aralık 2010 da Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça için hazırlanan gece ile sürecek.