Bu haftanın filmi "Tambogrande: Mangolar, Cinayet, Maden"

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Sanatın her alanına destek olmayı temel görevlerinden biri olarak gören Beşiktaş Belediyesi'nin Şubat 2010’da başlattığı “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği, Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğiyle ikinci sezonunda da yoğun bir tempo ile devam ediyor.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinlikleri bu hafta Ernesto Cabellos ve Stephanie Boyd'nin yönetmenliğini üstlendiği "Tambogrande: Mangolar, Cinayet, Maden" filmiyle sürüyor. Peru'nun hırçın kuzey çölünü mango ve limon bahçesine çeviren işçilerin, arsalarında altın bulunması üzerine küresel maden endüstrisi ile olan mücadelesini anlatan bu belgeselin gösterimine Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da katılacak.

Belgesel gösterimleri geçen sezon olduğu gibi bu sezon da her çarşamba saat 19:00’da Levent Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Gösterimlerin ardından belgeselin işlediği konuyla ilgili söyleşiler yer alıyor. Bu haftanın söyleşi konuğu gazeteci İbrahim Günel ve Prof. Dr. İsmail Duman olacak.

“Tambogrande: Mangolar, Cinayet, Maden”

Yönetmen: Ernesto Cabellos ve Stephanie Boyd

Tarih: 15 Aralık 2010, Çarşamba

Saat: 19:00

Yer: Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu Levent Mahallesi, Çalıkuşu Sokak, No: 1 Beşiktaş

Belgesel hakkında:

Maceracı öncüler Peru’nun hırçın kuzey çölünü verimli bir mango ve limon bahçesine çevirirler. Fakat uğruna çalıştıkları her şey, arsalarda altın bulunduğu zaman tehdit altında kalır. Korku, şiddet ve cinayet bir zamanlar sessiz olan topluluklarını sarsar. Kaosun ortasında, bir şehidin hayali, çiftçileri birleştirir ve onları şiddet içermeyen bir direnişin devrimci yoluna götürür. Bu cesur adamlar ve kadınlar, sıradan insanların büyük kriz anlarında kahramanca hareketlere kalkıştığı destansı bir hikâyede, yozlaşmış politikacılar ve küresel maden endüstrisinin üzerine giderler.