"Halet Abla Destanı" Okuyucusuyla Buluştu

Halet Çambel'i anlatan "Halet Abla Destanı" adlı kitap Arkeoloji ve Sanat Yayınları ve Beşiktaş Belediyesi'nin katkılarıyla Levent Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle tanıtıldı.

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Birdönem Marmaris Kaymakamı ve  Osmaniye'nin üçüncü valisi olarak görev yapmış olan, Bartın Valisi İsa  Küçük'ün yazdığı arkeolojinin duayeni Halet Çambel'i anlatan "Halet Abla  Destanı" adlı kitap Arkeoloji ve Sanat Yayınları ve Beşiktaş  Belediyesi'nin katkılarıyla Levent Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle  tanıtıldı.

Kitabın yayımcısı Arkeoloji ve Sanat Yayınları sahibi Nezih Başgelen'in sunduğu törende Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, yönetmen Hasan Özgen, Arkeolog Mehmet Özdoğan, Karatepe Kooperatif Başkanı Cengiz Cafri ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Oktay Ekinci de birer konuşma yaptı. Profesör Halet Çambel'in ileri görüşlü, topluma kazandırıcı, öncü çalışmalarıyla anıtlaştığını söyleyen konuşmacılar Vali Küçük'ü de yazdığı eserden dolayı kutladılar. Milliyet Gazetesi'nin 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyasının proje ekibinden Cahit Tekindor da kitapta yer alan ve destanı özetleyen "Çakırhan Gökova, Akyaka, Deli Memet ve Halet" şiirini okudu.

Oktay Ekinci ise Karatepe ve Akyaka'dan slaytlarla birlikte Halet Çambel-Nail Çakırhan çiftinin yaşam felsefelerini anlattı. Törende Çambel'e Karatepe Kooperatifi'nde dokunan Hitit yazısından esinlenen, üzerinde adı yazılı özel dokunmuş kilim hediye edildi.