Dünya'nın İlk Tapınağının Öyküsü Beşiktaş'ta Anlatılıyor

Beşiktaş Belediyesi'nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin desteğiyle Şubat 2010'da başlattığı 'Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit' etkinliği devam ediyor.

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Etkinlikte bu hafta yönetmenliğini Ahmet Turgut Yazman'ın üstlendiği "Dünyanın İlk Tapınağı Göbeklitepe" isimli belgesel gösterilecek. 30 Mart Çarşamba akşamı saat 19.00'da, Levent Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin bu haftaki konukları ise Ahmet Turgut Yazman ve Doç Dr. Necmi Karul oldu.

Göbeklitepe’deki tapınaklar günümüzden 12.000 yıl öncesine ait. Belgesel bu olağanüstü arkeolojik keşfe öznel bir bakış açısı ile yaklaşırken, arkeolojinin yanı sıra, astronomi, mitoloji, dinler tarihi ve sembolizmden de faydalanıyor. Arkeoloji, astronomi, mistisizm, din ve tarih uzmanlarıyla yapılan röportajlarla da desteklenen film yüzeydeki bilgilerin üzerini biraz kazıdığımızda bile tabuların nasıl yıkılmaya başladığını ortaya koyuyor.

Çekimleri 4 ülkeye toplam 17.500 km'lik yolculuk yapılarak tamamlanan belgeselde, henüz tamamı ortaya çıkarılmamış tapınakların görüntüleri, 3D animasyon çalışması ile yansıtılıyor.