Fırat ve Dicle'nin Kıyıları Beşiktaş'ta Keşfediliyor

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde bu hafta “Keşfin Kıyısında” isimli belgesel gösterildi. 6 Nisan 2011 Çarşamba günü Levent Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe belgeselin yönetmeni Hakan Aytekin ve yapımcısı Ahmet Hızarcı katıldı.

İstanbul - Beşiktaş Belediyesi tarafından Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin desteğiyle Şubat 2010'da başlatılan “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği Nisan ayında da devam ediyor. Bu hafta, 6 Nisan 2011 Çarşamba günü gerçekleşecek olan etkinlikte “Keşfin Kıyısında” isimli, Fırat ve Dicle nehirleri üzerinde kurulan barajların arkeolojik merkezlere etkisiyle ilgili belgesel gösterildi.

Her çarşamba saat 19.00'da Levent Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe bu hafta belgeselin yönetmen Hakan Aytekin ve yapımcısı Ahmet Hızarcı konuk oldu.

Fırat ve Dicle nehirlerinin zenginlikleri...

“Keşfin Kıyısında” belgeseli, Fırat ve Dicle'nin binlerce yıl önce “keşfedilen” verimli kıyılarını ele alıyor. 2000'li yıllarla birlikte her iki havzadaki kültürel zenginlikler baraj göllerinin altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış bulunuyor. Arkeoloji dünyası da giriştiği yoğun kurtarma kazılarıyla bu zenginlikleri “keşfetmeye” çalışıyor.

Belgeselde Fırat ve Dicle üzerindeki Birecik, Karkamış ve Ilısu barajlarının suları altında kalma tehlikesi olan bölgedeki arkeolojik ve kültürel varlıkları kurtarma kazıları ele alınıyor. “Keşfin Kıyısında”yı birçok belgeselde yönetmenlik yapan ve Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Hakan Aytekin yönetiyor