Efes Antik Kenti'nin Öyküsü Beşiktaş'da Anlatılıyor

Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde bu hafta yönetmenliğini Alfred Vendl’in yaptığı “Efes: Eski Dünyanın Metropolü” adlı belgesel film gösterilecek.

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

13 Nisan 2011; İstanbul -- Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin desteğiyle Beşiktaş Belediyesi tarafından Şubat 2010'da başlatılan “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği devam ediyor. Bu hafta 13 Nisan 2011 Çarşamba günü gerçekleşecek olan etkinlikte “Efes: Eski Dünyanın Metropolü” isimli belgesel gösterilecek. Belgeselde Anadolu'nun tarihi hazinelerinden Efes antik kentinin öyküsü anlatılıyor. Etkinlik her çarşamba olduğu gibi bu hafta da saat 19.00'da, Levent Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Kullanılan teknoloji, antik kentin öyküsüne hayat veriyor.

“Efes: Eski Dünyanın Metropolü” belgeseli, izleyicileri efsanevi Efes şehrinin geçmişinde çok özel bir yolculuğa çıkarıyor. Dillere destan zenginlikteki Efes, Antik Çağ'ın başlıca limanlarından olmasının yanı sıra dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis tapınağına da ev sahipliği yapıyor. Şehir, özellikle eski uygarlıklarla ilgilenenlerin hayal gücünü hala alt üst ediyor.

Alfred Vendl'ın yönettiği belgesel, Efes'te yürütülen kazıları ayrıntılarıyla aktarıyor. Aynı zamanda geleneksel arkeolojinin en son yüksek teknolojili araçlarla nasıl çağ atladığını da gösteriyor. Belgeselin yapımcıları, arkeologlarla beraber çalışıyor, kentin görkemini yaratmak için çıkış noktası olarak antik eserleri kullanıyor. Büyük İskender, Kral Croesus, Sezar, Aziz Paul, Kleopatra ve Meryem Ana gibi tarihi figürleri ağırlamış olan kent, en yeni dijital animasyon teknolojileri ile yeniden hayat buluyor.