Türkiye'de 1 Mayıs'ın Tarihi Beşiktaş'ta Anlatıldı

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi'nin her çarşamba gerçekleştirdiği 'Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit' etkinliğinde bu hafta " 1 Mayıs İlk Dileğimiz" isimli belgesel gösterildi. Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı (TÜSTAV) tarafından, Türkiye’de 1 Mayısların ilk kitlesel kutlanışının 85. yıldönümünde çekilen belgeselin gösterildiği etkinliğin bu haftaki konuğu gazeteci Nail Güreli oldu.

27 Nisan 2011 Beşiktaş Belediyesi'nin Şubat 2010'da başlattığı “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Etkinlik kapsamında bu hafta “1 Mayıs İlk Dileğimiz” isimli belgesel gösterildi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin desteğiyle sürdürülen etkinlik kapsamındaki gösterim 27 Nisan 2011 Çarşamba akşamı saat 19.00'da, Levent Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Etkinliğin bu haftaki konuğu gazeteci Nail Güreli oldu.

Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı tarafından (TÜSTAV), Türkiye’de 1 Mayısların ilk kitlesel kutlanışının 85'inci ve yeniden yığınsal kutlanmaya başlamasının 30'uncu yıldönümünde çekilen "1 Mayıs İlk Dileğimiz" belgeselinin yönetmenliğini Turgut Yasalar yaptı.

Belgeselde, 1920 belgelerinin yanı sıra 1970’li yılların yığınsal 1 Mayıs gösterilerinin çekimlerine yer verildi. Ayrıca belgeselde, Ahmet Muhtar Sökücü, Bekir Yenigün, Berin Uyar, Fahri Aral, Feyzi Tuna, Kamil Özçelik, Mehmet Karaca, Mete Tunçay, Murat Tokmak, Orhan Taylan, Rasim Öz, Şeyda Talu, Turgut Gökdere, Vahap Ünsever ve Vedat Türkali’nin anlatım ve tanıklıklarına başvuruluyor.