Belgesel Günleri'nde "Bir Halk Kahramanı" Belgeseli

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi’nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’yle düzenlediği “Bir belgesel Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde 4 Mayıs 2011 akşamı “Bir Halk Kahramanı” isimli belgesel gösteriliyor. Yönetmenliğini M. Sadık Aslankara’nın yaptığı belgesel, Tosya’nın Ortalıca Beldesi’nde kurulan bir kooperatifin başarı öyküsünü anlatıyor.

4 Mayıs 2011, Çarşamba, 19:00, Levent Kültür Merkezi

BİR HALK KAHRAMANI

Yönetmen: M. Sadık Aslankara
Süre: 40’

Belgesel hakkında
Tosya’nın Ortalıca Beldesi’nde kurulu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin başarısız örnekleri aşarak bir örnek, bir model kooperatif haline gelişinin öyküsü…Bu başarıyı sırtlamış taşıyan emekli bir öğretmen, bir anlamda bir halk kahramanı. Şevket Yerli’nin çabalarında, kalkınan, zenginleşen, bilgiyle emeği birleştiren belde halkının ortak mücadelesi anlatılıyor! Küresel dünyada dürüst ve ilerici bir insana inanların ortak zaferini dört mevsim yapılan çekimler eşliğinde izleyeceğiz.