Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat 2.Sanat Yılına Merhaba Dedi

Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat, çağdaş dansın en önemli ustalarından Anne Teresa De Keersmaeker’in Fase adlı eseriyle 2. sanat yılına merhaba dedi.

Eklenme Tarihi: 06 Ekim 2011 Perşembe

Beşiktaş Belediyesi  Fulya Sanat, çağdaş dansın en önemli ustalarından Anne Teresa De  Keersmaeker’in Fase adlı eseriyle 2. sanat yılına merhaba dedi. iDANS  Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali kapsamında Türkiye’ye  gelen dünyaca ünlü koreograf Belçikalı Anne Teresa De Keersmaeker gecede  sanat severlere unutulmaz bir performans gösterisi sundu.

Geçtiğimiz hafta ikinci sanat sezonunun açılışını yapan Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat; 2011-2012 sanat yılında da zengin bir içerikle, sanatseverlerin oldukça ilgisini çekecek yıllık bir program hazırladı. Beşiktaş Belediyesi’nin kendi hazırladığı; dünyaca ünlü virtüöz ve virtüöz gruplarıyla özel olarak organize edilen konserler ve dünya müziklerini tanıtıcı programlardan oluşan Beşiktaş Belediyesi ‘Oda Müziği Konserleri’ tüm yıl sanatseverlere keyifli ve sanatla dolu akşamlar yaşatacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) da bu yıl Fulya Sanat’ta otuza yakın senfonik konser verecek. Sanatseverler İDSO’nun konserlerinde birçok tanınmış virtüözü dinleme fırsatı bulacak. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat’ta bir diğer sürpriz ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) ağırlıklı olarak etkinliklerini burada sahneleyecek olması. Bale ve müzikallere de yer verilecek İDOB programında, önemli bir yenilik, İDOB bünyesinde geçen yıl oluşturulan Modern Dans Topluluğu (MDT) temsillerinin genellikle Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat’ta yer alacak. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat, klasik ve neoklasik eserlerin dışında modern balenin de sahnesi olacak.