Engelliler Haftası Etkinlikleri Kapsamında Ortaköy Meydanı'nda "Social Inclusion Band" Konseri

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Düşler Akademisi’nin müzik atölyelerinde eğitim gören engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerin, profesyonel müzisyenlerle bir arada sahne aldığı Social Inclusion Band, Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile Ortaköy Meydan’da sahne aldı.

Düşler Akademisi’nde 2008’den bu yana sanat eğitimi alan öğrenciler ve gönüllü müzisyenlerden oluşan Social Inclusion Band 05 Mayıs 2011’de Ortaköy Meydan’da sahne aldı. Daha önce de Akbank Caz Festivali gibi büyük organizasyonların yanında Roxy, İKSV, Babylon gibi İstanbul’un önemli eğlence mekanlarında ve çeşitli özel davetlerde sahne alan Social Inclusion Band, Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile Ortaköylü’lere muhteşem bir konser izletti.

Sanatın ve müziğin engel tanımadığını tüm Türkiye’ye gösteren Social Inclusion Band’e 05 Mayıs 2011’deki konserine usta müzisyen Deniz Güngör de eşlik etti. Deniz Güngör, Social Inclusion Band’e kendi tasarladığı ve “Aqua” adını verdiği müzik aleti ile eşlik etti.

Düşler Akademisi’nde çeşitli sanat dallarında ücretsiz eğitim alan gençlerin hem sosyal hayata katılmaları hem de sanat alanında kariyer sahibi olmaları hedefleniyor. Social Inclusion Band ise Düşler Akademisi projesinin ulusal düzeyde ses getiren en önemli meyveleri arasında yer alıyor. , Sanat camiasında dezavantajlı müzisyenlere de fırsat yaratılması bakımından da iyi bir örnek oluşturan Social Inclusion Band önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği yeni uygulamalarla da bu alanda öncü rolünü devam ettirecek.