Beşiktaş Belediyesi'nde "Cumhuriyet Tanıkları" Sergisi

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna omuz vermiş ve onun ilk yıllarına tanıklık etmiş isimlerin fotoğraflarından oluşan “Cumhuriyet Albümü”nü hayata geçirmek için yola çıkan Beşiktaş Belediyesi projenin ilk sonuçlarını 1.000 fotoğraftan oluşan muhteşem bir sergiye dönüştürdü. Sergi 17 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş'ta ziyarete açıldı.

Beşiktaş Belediyesi'nin yürüttüğü, "Cumhuriyet Tanıkları" projesi kapsamında ilk sergi açıldı. Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş'ta 17 Mayıs’ta 30 Haziran’a kadar açık kalacak sergide Cumhuriyet'in kuruluşuna giden süreçten Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan 1.000 fotoğraf bulunuyor.

Cumhuriyet Tanıkları projesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne taşıdığı birikime sahip çıkmayı ve bu kapsamda çekilmiş tüm fotoğrafları bir veri tabanında toplamayı hedefliyor. Bu projeden şimdiye kadar elde edilen sonuçlar Beşiktaş Çağdaş'ta sergileniyor. Sergide her fotoğrafın yanında o fotoğraftaki kişilerin kimlikleri ve görevleri hakkında bilgiler yer alıyor.

Proje kapsamında bu serginin farklı kent ve mekânlarda tekrarlanması hedefleniyor. Böylece fotoğraflarda yer aldıkları halde kimlikleri tespit edilememiş olan kişiler hakkında onları tanıyan ziyaretçilerden bilgi alma imkânı olacak. "Cumhuriyet Tanıkları" sergisinin resmi açılışı 17 Mayıs 2011 Salı günü saat 19.00'da yapıldı. Sergi pazartesi günleri hariç her gün 10:30-18:00 saatleri arasında gezilebilir.