Belgesel Günleri'nde "Gücün İktidarı" Belgeseli

Beşiktaş Belediyesi’nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’yle düzenlediği “Bir belgesel Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde 8 Haziran 2011 akşamı “Gücün İktidarı” isimli belgesel gösteriliyor.

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi’nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’yle düzenlediği “Bir belgesel Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde 8 Haziran 2011 akşamı “Gücün İktidarı” isimli belgesel gösteriliyor.

GÜCÜN İKTİDARI

Yönetmen:
Patric Jean
Tarih : 8 Haziran 2011, Çarşamba
Saat :19:00
Yer : Levent Kültür Merkezi

Belgesel hakkında: Yoksulluğa karşı savaşmak yerine yoksullarla savaşıyoruz. Zengin bölgeleri ve “sıfır tolerans”ın yaygınlaştığı yoksul kenar mahalleleriyle Avrupa. Bir fabrika kapatılıp yerine bir hapishane kurulan yer. Genelde yoksullar ve özellikle de genç göçmenler tüm korkularla yüzleşirler. Film, klişeleri yıkıp bunları insancıllıklarıyla, hapishanede bir hücrede, bir tersanede ya da bir evin bodrumunda duyguları, istekleri, korkuları ve ümitsizlikleriyle karakterize ediyor. Herkesin fırsat sahibi olduğu Avrupa demokrasisi kavramını bir kenara bırakıp Belçika ve Fransa’yı bunlara tanıklık etmeye çağırıyor ve genelde çıkarcı ve acımasız olan toplumumuzu eleştirel ve duygusal bir şekilde tasvir ediyor. “Tuhaf günler… Biz neler yapıyoruz? Aklımız başımızda mı?”.