Fazıl Hüsnü Dağlarca Anma Gecesi

Abbasağa Parkı

Etkinlik Tarihi: 26 Ağustos 2014 Salı

Türk şiirinin büyük ustası Fazıl Hüsnü Dağlarca doğumunun 100. yılında “Dağlarca Burada” adı altında bir dizi etkinlikle anılacak. Şairin doğum günü olan 26 Ağustos’ta Abbasağa Parkı’nda anma gecesi düzenlenecek.

Beşiktaş Belediyesi usta şair için 26 Ağustos’ta Abbasağa Parkı’nda “Şiir ve Anılarla Dağlarca Gecesi” başlığı altında bir anma gecesi düzenleyecek. PEN Türkiye’nin de desteklediği gecede şair, şiir dinletisiyle ve şiirlerinden yapılan şarkılarla, ustanın sevenleri ve şiirseverler tarafından anılacak.

Dağlarca’nın 100. doğum yılı etkinlikleriyle ilgili gazeteci Yasemin Arpa’nın başlattığı, daha sonra Beşiktaş Belediyesi’nin desteklediği “Dağlarca Burada” belgeseli ise en önemli çalışmalardan biri olarak göze çarpıyor. “Dağlarca Burada” belgeseli için aralarında Doğan Hızlan, Ataol Behramoğlu, Sami Karaören, Prof. Talat Sait Halman, Zeynep Oral’ın da bulunduğu 30 kadar isim “şair ve insan Dağlarca’yı gelecek kuşaklar için anlatıyor. Dağlarca şiiri, Türk ve dünya şiirindeki yeri ve anılardaki Dağlarca belgeselin konusunu oluşturuyor. Belgeselden bir bölüm 26 Ağustos’ta Abbasağa Parkı’ndaki anmada gösterilecek, belgeselin galası ise şairin ölüm yıldönümünden bir gün önce, 14 Ekim’de, yine bir Dağlarca gecesinde yapılacak.

“Dağlarca’nın 100. yaşını kutlamak doğduğu yere yakışır” denilerek Beşiktaş Belediyesi tarafından belgesele destek sağlandı. Beşiktaş Belediyesi, belgeselin yanı sıra, anma etkinliği, bir kitap ve Dağlarca adına bir şiir yarışması için de adımlar attı.

26 Ağustos’ta Abbasağa Parkı’nda düzenlenecek olan Şiir ve Anılarla Dağlarca Gecesinde Gazeteci Yasemin Arpa’nın ‘Dağlarca Burada’ adlı bir belgeselinden bir bölüm sunulacak ve Fazıl Hüsnü Dağlarca adına bir şiir yarışması yapılacak.

Yeni Etkinliker