Beşiktaş'ta Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı Beşiktaş'ta geleneksel fener alayı ile kutlandı.

Eklenme Tarihi: 01 Eylül 2014 Pazartesi

Zafer Bayramı'nın 92. yılı Beşiktaş’ta fener alayı ve konserlerle kutlandı. İstanbullular, Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel fener alayında Türk bayrakları ve meşalelerle Etiler'den Arnavutköy sahiline kadar marşlar eşliğinde yürüdü. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın da katıldığı etkinliğe Belediye Bandosu da eşlik etti. Fener Alayı için saat 19.00’da Akmerkez yanında toplanan İstanbullular, Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübü'nün gösterilerini izledi, bilrlikte halaylar çekti. Bayrak ve meşale dağıtımının ardından Arnavutköy’e kadar yürüyerek bayram coşkuyla kutlandı. Fener alayının bitiş noktası ise Arnavutköy sahili oldu.

Teknelerle Beşiktaş’a geçildi

Fener alayı bitiminde Arnavutköy İskelesi’nden kalkan teknelerle Beşiktaş’a doğru hareket edildi. Havaifişek gösterileri ve DJ performanslarıyla bayram kutlamaları Barbaros Meydanı’nda devam etti.

Yüksek Sadakat Konseri

Bayram etkinliklerinin finalinde ise sevilen rock grubu Yüksek Sadakat sahne aldı. Başkan Murat Hazinedar, hayranı olduğu gruba şarkılarla eşlik etti.

31 Ağustos Pazar günü ise 20.30’da Fulya Sanat’ta Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun “1881-“ adlı oyunu Zafer Bayramı dolayısıyla ücretsiz olarak gösterildi. Oyuna ilgi büyüktü.