Uluslararası Yılın Genç Ressamı Yarışma Sergisi

Mustafa Kemal Kültür Merkezi, Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi

Etkinlik Tarihi: 01 Ekim 2014 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi, rh+artmagazine Dergisi tarafından düzenlenen Uluslararası Yılın Genç Ressamı Yarışma Sergisine ev sahipliği yapıyor.

Aralıksız 10 yıldır düzenlenen Yılın Genç Ressamı Yarışması bu yıl ilk kez uluslararası alana taşındı. Yurtdışından altı ülkenin katıldığı yarışmada Ermenistan’dan katılan Mary Moon, jüri değerlendirmesi sonucu en yüksek puanı alarak Yılın Genç Ressamı ilan edildi. İkinciliği Yunus Emre Dokumacı, üçüncülüğü Olcay Yetiş’in aldığı yarışmada dört yarışmacı da jüri özel ödülüne layık görüldü. Ayrıca 56 sanatçının eserleri de sergilenmeye değer bulundu.

01-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde açık kalacak olan sergide ödül alan sanatçılarla birlikte 63 sanatçının 126 eseri sergilenecek. 1 Ekim akşamı açılış kokteylinde düzenlenecek olan ödül töreninde dereceye giren sanatçılara ödülleri verilecek. Sergide yer alan 63 sanatçı için sergilenen eserlerinin de yer aldığı geniş kapsamlı bir katalog hazırlandı.

Beşiktaş Belediyesi sergiye ev sahipliği de yaparak yarışmanın altın sponsorluğunu, maddi katkılarıyla da Kristin Saleri Vakfı Gümüş Sponsorluğunu üstlendi.

Yeni Etkinliker