Beşiktaş Sokaklarında Sanat Rüzgarı Esti!

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Sanat Günleri, MKM’deki kapanış gecesiyle birlikte sona erdi.

Eklenme Tarihi: 29 Eylül 2014 Pazartesi

Beşiktaş Belediyesinin düzenlediği 1. Uluslararası Sanat Günleri, MKM’de gerçekleştirilen kapanış gecesiyle sona erdi. Sokak sanatçıları, sergiler, dans performansları, pandomim ve jonglör gösterileri, konserlerle, 1 hafta boyunca sanat sokağa taşındı.

Beşiktaş Meydanı'nda çeşitli müzik ve dans gösterilerinin ardından festival, tüm sanatçıların ve halkın katılımıyla Demokrasi Meydanı’ndan Ortaköy’e yapılan açılış yürüyüşüyle başladı. Ardından Karadeniz rock grubu Entu ve Koralİstanbul 3 din grubu Uluslararası Sanat Günleri'nin açılış gününde Ortaköy Meydanı'nda sahne aldı.

Bir hafta süren festival boyunca, Beşiktaş Köyiçi, Bebek Parkı, Ortaköy Meydanı ve Levent Meydanı’nda yurtiçi ve yurtdışından 70 ressam Beşiktaş’ı resmetti. Sokak müzisyenleri ise her bir sanat noktasında Beşiktaşlılara mini konserler verdi.

“1.Uluslararası Sanat Günleri Festivali" kapsamında hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde Türk Sineması'nın 100. Yılı kutlamalarına da yer verildi. Festival için Ortaköy Meydan'da hazırlanan alanda Yeşilçam'ın 100. yılı nedeniyle 100 film afişi sergisinin açılmasının ardından Türk Sineması'nın duayenleri arasında yer almış isimlere ödül töreni gerçekleştirildi. Görsel Sanatlar Vakfı (GÖRSAV) ve Beşiktaş Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ödül töreninde sinema oyuncuları Selda Alkor, İhsan Gedik, Meltem Miraloğlu, Yavuz Karakaş, İncilay Özdemir, ünlü yönetmen Halit Refiğ'in eşi Gülperi Refiğ, yönetmen Oğuz Gözen ve Ressam İbrahim Enez'e ödülleri Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Merve Öztopaloğlu tarafından takdim edildi. 3 gün boyunca Nostaljik Açık Hava Sineması’nda gösterilen Türk filmleri öncesinde, filmin oyuncularıyla plaketleri verildi.

Sanat Günleri’nin kapanış töreni, 28 Eylül Pazar günü MKM’de gerçekleştirildi. Festival boyunca çizilen resimlerin de sergilendiği törende Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, tüm katılımcı sanatçılara teşekkür ederek plaketlerini verdi.