Yaşamayı Sevenler Ortaköy'de Buluştu!

Pfizer Türkiye, daha sağlıklı bir yaşam için bugün "Sen Çok Yaşa Günü"nü Ortaköy Meydanı’nda Beşiktaş Belediyesi ile kutladı.

Eklenme Tarihi: 01 Ekim 2014 Çarşamba

Pfizer Türkiye’nin Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirdiği Sen Çok Yaşa Günü’nde katılımcılar halka açık etkinliklerle sağlıklı yaşam ve düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme gibi konularda bilgilendi. Etkinlik her yaşta sağlıklı bir yaşam için gerekli olan tarama, beslenme, egzersiz ve hastalıklardan korunma olmak üzere 4 tema etrafında şekillendi.

Ortaköy Meydanı’nda ziyaretçiler farklı konularda bilgilenirken, düzenlenen yarışmalarla eğlendiler. Beşiktaşlılar etkinlik alanında 10 farklı hastalık hakkında bilgilendirilerek, sağlıklı atıştırmalıklar, egzersiz alanı, çocuk parkı, vücut kitle indeksi ve tansiyon ölçümü bölümlerini ziyaret ederek açılan bu standlardan faydalandılar. Ayrıca hekimlerden öneri ve yorumlar, profesyonel spor eğitmenleri eşliğinde pilates dersleri, uzman diyetisyenlerin beslenme tavsiyelerini dinlediler.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve Pfizer Genel Müdürü Elif Aral etkinlikte ip atladılar, yürüyüş bandını kullandılar. “Sağlıklı yaşamayı en iyi bilenlerden biriyim” diyen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, 'Üzerimde on beş kiloluk fazla bir yük taşıyordum. İnsanın en değerli şeyi sağlığıdır. Geceleri rahat uyumamanın ne demek olduğunu biliyorum. Bu yükü üzerimden atmış olmanın rahatlığını yaşıyorum. Her şey elimizde. Biraz gözümüze, biraz gönlümüze, biraz beynimize hakim olacağız. Şimdi koşabiliyorum. İstediğim kadar rahat hareket edebiliyorum.” diye konuştu.