Beşiktaş Belediyesinden Anlamlı Etkinlik!

Beşiktaş Belediyesi, görme engelliler ile birlikte "trafiğin içinde biz de varız" demek için, beyaz bastonlar ve göz bantları ile 15 Ekim 2014 Çarşamba günü, Beşiktaş Meydanı'nda buluşma etkinliği düzenledi.

Eklenme Tarihi: 16 Ekim 2014 Perşembe

Görme engellilerin, beyaz bastonları ile trafiğin içinde, trafiğin fotoğraflarını çektiği etkinlikte “beyaz baston” ile İstanbul trafiğinde hareket etmenin zorluklarını, görme engellilerin yaşadıkları sıkıntıları ve güvenli yolların eksikliğini gösterme amacı ile buluşuldu. Etkinlik sırasında görme engeli bulunmayanlar da gözlerini kapatarak görme engellilerin rehberliğinde 4 yaya geçidinden geçerek görme engellilerin "trafik içinde beyaz bastonlarımızla biz de varız" demelerine destek verdi. Beşiktaş sahilinden başlayan yürüyüş, Barbaros Meydanı’na kadar devam etti.

Yürüyüşün ardından karanlıkta yaşamın zorluklarından bahseden Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Karanlık her anlamda rahatsız edicidir. Onlar zorunlu olarak görme engelliler ve hayatlarını bu şekilde yaşamak zorundalar. Bugün Dünya Beyaz Baston Gününü, hatırlatmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Çok sayıda engelli kardeşimizle birlikle ve potansiyel engelli olan vatandaşlarımızla beraber trafikte bir yarım saat gerçekleştireceğiz. Bu geçireceğimiz zamanın bir kısmı İstanbul’u kalbi olan Beşiktaş’ta akan trafiğin içinde gerçekleşecek engellileri anlamak için önce onların yaşadıklarını yaşamak gerekir. Hem idareciler olarak hem de vatandaşlarımızla beraber onların yaşamış olduğu zorlukları biz de yaşayacağız” dedi.

Etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları arasında Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği, Sokak Bizim Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Bisikletliler Derneği, Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve Beltaş Vakfı da yer aldı. Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla etkinliğe katılan görme engelli vatandaşlar kabartmalı kaldırımların yaygınlaştırılmasını ve engelliler için daha güvenli yollar yapılmasını istediklerini dile getirdiler.

Saat 14.30'da ise Ortaköy Kültür Merkezi “Trafiğin İçinde Beyaz Bastonlar “ panel düzenlendi.