Fotoğraf Tutkunları Beşiktaş'ta Buluştu!

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin açılışı Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi: 20 Ekim 2014 Pazartesi

Fotoİstanbul 1’inci Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının katılımıyla başladı. Ünlü fotoğrafçıların ölümsüzleştirdikleri kareler, Barbaros Meydanı’nda düzenlenen sergide fotoğraf tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Fotoistanbul 1’inci Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali başladı. Barbaros Meydanı’nda Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın açılışını yaptığı festivale ünlü Türk fotoğrafçıların yanı sıra William Klein, Chris Anderson, Jun Abe gibi dünyaca ünlü fotoğraf sanatçıları da katıldı. “Şehirler ve Hikayeler” teması çerçevesinde, şehir ve insan hikayelerinin anlatıldığı festival kapsamında pek çok ünlü sanatçının fotoğrafları Barbaros Meydanı’nda sergilendi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar festival ile ilgili bilgi vererek, “Dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarını burada buluşturuyoruz. Newsweek, İnternational, Newyork Times gibi dünyanın en önemli gazete ve dergilerinin baş fotoğraf editörleri bizimle beraber olacak. Tüm İstanbulluları bekliyorum” dedi. Festival kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılacağını belirten Murat Hazinedar, “Bu bir İstanbul, Türkiye projesi. Türkiye’nin bundan sonra fotoğraf sanatında çok daha önemli bir yere taşıyacak olan bu festivali halkımızla buluşturuyoruz. Önemli olan sanatın halka dokunması” diye konuştu.

Sergiyi gezen fotoğraf tutkunları ise, festivalin Türk fotoğraf sanatına önemli katkılar sunacağını belirterek, fotoğrafları çok beğendiklerini ifade etti.

Fotoistanbul 1’inci Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali; 53 sergi, 70 seminer ve panel, 6 ustayla sohbet, 5 gösteri gecesi, 80 fotoğraf gösterisi, 100’ü aşkın portfolyo değerlendirmesi, 8 atölye, Kitap imza günleri ve yuvarlak masa tartışmaları ile fotoğrafı İstanbullularla buluşturacak. Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali 18 Kasım’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.