29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları!

Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını görkemli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

Eklenme Tarihi: 22 Ekim 2014 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi'nin her yıl binlerce İstanbulluyu büyük bir coşkuyla bir araya getiren 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bu yıl yine fener alayı ile başlayacak. Saat 19.00’da Balmumcu Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüş boyunca vatandaşlar ellerinde taşıdıkları bayraklar ve meşaleler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. yılını kutlayacaklar.

Marşlar ve şarkıların hep bir ağızdan söyleneceği fener alayı, yaklaşık bir buçuk saatlik bir yürüyüşün ardından Barbaros Meydanı'nda sona erecek.

Aynı akşam Fulya Sanat’ta Nazım Hikmet’in Kuva-yi Milliye- Kurtuluş Savaşı Destanı eserinden uyarlanan oyun izleyicilerle buluşacak. Saat 21.00’de başlayacak olan “Kurtuluş Savaşı Destanı”, 1919’da memleketin içinde bulunduğu ağır koşullar ve insanlarımızın yılgın, ümitsiz, çaresiz bir sefaletten nasıl kendilerini kurtardıklarını ve özgürlükleri için nasıl olağanüstü bir güçle ayağa kalktıklarını anlatıyor.

Beşiktaş Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinliği:

Fener Alayı:
Tarih: 29 Ekim 2014, Çarşamba, 19.00
Başlangıç: Balmumcu Meydanı (Dedeman Otel Önü)

Kurtuluş Savaşı Destanı Oyunu:
Tarih: 29 Ekim 2014, Çarşamba, 21.00
Yer: Fulya Sanat