Yahudi Kültürü Avrupa Günü 2014

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar Yahudi Kültürü Avrupa Günü kapsamında gerçekleşen etkinliklere katıldı.

Eklenme Tarihi: 27 Ekim 2014 Pazartesi

30 Avrupa ülkesinde geleneksel olarak organize edilen “Yahudi Kültürü Avrupa Günü” etkinlikleri bu yıl da 26 Ekim Pazar günü gerçekleşti. İstinye Park AVM’de ve Beyoğlu Galata’da eş zamanlı olarak yapılan etkinlikler aracılığıyla Türk Yahudileri gelenek ve kültürel ögelerini tanıttı. İlki 1999 yılında yapılan Yahudi Kültürü Avrupa Günü’nde, Türkiye dahil olmak üzere Avrupa’nın 30 farklı ülkesinde düzenlenen etkinliklerle Yahudilerin kültürel ve tarihi mirası tanıtılıyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar Yahudi Kültürü Avrupa Günü kapsamında öncelikle Ortaköy Kültür Merkezi'nde Habib Gerez resim sergisi açılışına katıldı. Ardından İstinye Park'ta gerçekleşen Yahudi Kültürü, Gelenekleri ve Yaşamı Sergisi'ni ziyaret eden Hazinedar; Ayşe Kulin, Mario Levi, Bensiyon Pinto ve Zülfü Livaneli gibi yazarların imza gününe katılarak eserlerini imzalattı.

Son olarak Neve Şalom Sinagogu'nda yapılan temsili düğüne katılan Başkan Hazinedar, Yahudi kültür ve geleneklerini yakından tanıma fırsatı yakaladığını ifade etti.