Beşiktaş’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyet’in 91’inci yıldönümü Beşiktaş’ta coşkulu bir fener alayı ile kutlandı.

Eklenme Tarihi: 30 Ekim 2014 Perşembe

Cumhuriyet Bayramı, Balmumcu’dan başlayarak Beşiktaş Meydanı’nda son bulan coşkulu bir fener alayı ile kutlandı. Binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle Beşiktaş Meydanı’na doğru yürüdü. Yürüyüşe katılan bazı vatandaşlar Karaman’daki maden faciasına dikkat çekmek için başlarına baret taktı.

Marşlar ve Cumhuriyet sloganlarıyla süren yürüyüşte, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılmış TIR’da halkı selamladı.

Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı’nın ve pek çok sivil toplum örgütünün katıldığı yürüyüşte, Başkan Hazinedar Karaman’da yaşanan maden faciasına dikkat çekmek için başına baret taktı. Yürüyüşe katılanların taşıdığı meşaleler Barbaros Bulvarı’nı aydınlatırken, bazı vatandaşlarda ellerinde Türk bayraklarıyla evlerinin penceresinden marşlara eşlik etti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, yaptığı konuşmada tüm Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, "Kadim varlığımızı bugünlere taşımamızı sağlayan en önemli değer Cumhuriyettir. Onu demokrasinin bütün erdemleriyle, laik sistemin bütün erdemleriyle buluşturmak bizim görevimiz. Böylesine erdemli bir günü acılarla yaşıyoruz. 19 Mayıs'ı nasıl yaşadıysak, hemen öncesinde Soma'da acıları yaşadık. Bugün de o acıları Ermenek'te yaşıyoruz. Cumhuriyet zaten kimsesizlerin kimsesidir. Bu kadim topraklarda varlığımızı geleceğe taşımanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet şehitleri için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından meydanda toplanan kalabalık hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyarak yürüyüşü sonlandırdı.

Yürüyüşün ardından saat 21.00’de Nazım Hikmet’in Kuva-yi Milliye / Kurtuluş Savaşı Destanı eserinden uyarlanan tiyatro oyunu Fulya Sanat'ta izleyicilerle buluştu.