Beşiktaş'ta Yeşilçam Rüzgarı Esti!

Türk Sinemasının 100.Yılı, Yeşilçam ve çağdaş sinemamıza emek ve gönül vermiş birçok ünlü oyuncunun, yönetmenin, senaristin, yapımcının, teknik kadronun katılımıyla karnaval tadında kutlandı.

Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2014 Pazartesi

Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, SO-DER Sinema Oyuncuları Derneği ve diğer sinema meslek birliklerinin işbirlikleriyle 8 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen programa birçok ünlü yönetmen ve sinemaya yıllarca emek vermiş teknik kadro çalışanları katıldı.

Beşiktaş Belediyesi, Türk sinemasının 100'üncü yılını coşkuyla kutladı. Dolmabahçe Sarayı önünde Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçıları ve dönemin filmlerinde kullanılan klasik otomobiller bir araya geldi. Etkinliğe, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Oya Aydoğan, Nuri Alço, Serpil Çakmaklı, Salih Kırmızı, Levent İnanır, Yılmaz Köksal, İzzet Güney Eşref, Kolçak ve Yusuf Sezgin ve çok sayıda oyuncu katıldı. Yeşilçam'ın usta oyuncularına vatandaşlar yakın ilgi göstererek hatıra fotoğrafı çektirdi. Uzun sürenin ardından bir araya gelen Yeşilçam oyuncuları, açılış konuşmalarının ardından 100'üncü yıl adına bir pasta kesti. Ünlü oyuncular daha sonra kendileri için hazırlanan klasik otomobillere binerek şehir turuna çıktı.

Yeşilçam sinemasına sayısız filmde ev sahipliği yapan ve Dolmabahçe’den hareket ederek ünlü sinemacıları taşıyan, filmlerde kullanılmış klasik otomobillerden, kamyonet ve okul otobüsünden oluşan konvoy, Akatlar Sanatçılar Parkı’na doğru yollardaki vatandaşları selamlayarak ilerledi. Konvoyun önünde ise Yeşilçam melodileri repertuarıyla bando takımı yer aldı.

Klasik araçların üstünde çekildiği dönemlerde büyük yankı uyandıran filmlere ilişkin afişler de bulunuyordu. Akatlar Sanatçılar Parkı’nda ise Yeşilçam’a ait belgesel gösterimi, ödül töreni gerçekleşti ve sinema afişleri sergisi yer aldı. Program birçok filmin melodisiyle anılmasının mimarı Cahit Berkay konseriyle sona erdi.

Organizasyonda aynı zamanda, Türk sinemasının 100.yılı dolayısıyla gerçekleştirilen “En iyi 100 Türk Filmi” oylamasında anketlerden birinci sırada çıkan Metin Erksan’ın yönettiği 1963 yılı yapımı “Susuz Yaz” filminin unutulmaz oyuncusu Erol Taş, ölüm yıldönümü nedeniyle sevenleriyle birlikte anıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da günün anlam ve önemine vurgu yaptı. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın büyük sevincini yaşadıklarını söyleyen Hazinedar, dilerim bu güzel sanatçılarımız için bundan böyle sürekli güzel etkinlikler yaparız diye konuştu.