20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü!

Beşiktaş Belediyesi olarak “Sigarayı Bırakmanıza Yardımcı Oluyoruz.”

Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2014 Çarşamba

Dünya Sağlık Örgütünün istatistiklerine göre 'sigara içmek' dünya çapında bir problem olmakla birlikte tahmini 3 yetişkinden biri sigara kullanıyor. Yapılan açıklamaya göre birçok ülkede akciğer kanseri, koah ve sigara kullanımına bağlı pek çok hastalık görülmektedir.

Türkiye’de ise yapılan çalışmalar, 15 yaş üstü erkeklerin %62,8,kadınların %24,3 ve tüm nüfusun ise %43,6’sının sigara kullandığını ortaya koyuyor.

Nikotin bağımlılığı kimyasal, psikolojik ve sosyal bölümleri olan kuvvetli bir bağımlıktır ve kurtulmak için uğraşmak gerekir.

Beşiktaş Belediyesi olarak "Kentli Kart" sahibi Beşiktaşlıların sigarayı bırakmasına yardımcı oluyoruz. Siz de sağlıklı bir yaşam için sigarayı bırakmak istiyorsanız 444 44 55’i arayabilirsiniz.

20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında, 20 - 27 Kasım tarihleri arasında geçerlidir.