Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali Sona Erdi!

Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali sona erdi.

Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2014 Çarşamba

Beşiktaş’ın meydanlarına kurulan ve dev açık hava sergilerinde milyonlarca kişiyi dünyanın fotoğrafıyla kucaklayan Fotoistanbul, 17 Ekim - 18 Kasım tarihleri arasında Barbaros Meydanı, Beşiktaş Demokrasi Meydanı ve Ortaköy Yetimhanesi’nde gerçekleşen sergilerle sona erdi.

“Şehirler ve Hikayeler” teması çerçevesinde, şehir ve insan hikayelerinin anlatıldığı festival kapsamında pek çok ünlü sanatçının fotoğrafları Barbaros Meydanı’nda sergilendi. Festivale, ünlü Türk fotoğrafçıların yanı sıra William Klein, Chris Anderson, Jun Abe gibi dünyaca ünlü fotoğraf sanatçıları da katıldı. Ünlü fotoğrafçıların ölümsüzleştirdikleri kareler, festival boyunca fotoğraf tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Fotoistanbul 1’inci Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali; 53 sergi, 70 seminer ve panel, 6 ustayla sohbet, 5 gösteri gecesi, 80 fotoğraf gösterisi, 100’ü aşkın portfolyo değerlendirmesi, 8 atölye, Kitap imza günleri ve yuvarlak masa tartışmaları ile fotoğraf sanatını İstanbullularla buluşturdu.

Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve gelenekselleşerek, bir dünya metropolü olan İstanbul’a bir fotoğraf festivali kazandırmayı hedefleyen Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali sona erdi.