Beşiktaş Belediyesi, Dünya Akıllı Kentler Zirvesi’nde

Beşiktaş Belediyesi, “Barcelona Smart City Expo World Congress” Dünya Akıllı Şehirler Fuar ve Kongresine katıldı.

Eklenme Tarihi: 21 Kasım 2014 Cuma

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve belediye meclis üyeleri ve muhtarlardan oluşan bir heyet, 18 – 20 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen Dünya Akıllı Kentler Fuarına katıldı.

Başkan Hazinedar Beşiktaş Belediyesi adına, Barcelona Smart City Expo'da şehircilik ve belediye hizmetleri ile ilgili teknolojik uygulamalar, alt yapı ve çevre dostu projeleri yakından inceledi, uygulamalar hakkında bilgi aldı.

Barselona’da gerçekleşen “Akıllı Kentler Zirvesi”nde çok sayıda şirket ve şehirlerin, şehircilik uygulamaları stantlarını da ziyaret eden Başkan Hazinedar, Beşiktaş için uygulanabilecek akıllı projelerle yakından ilgilendi.

Kyoto Vali Yardımcısı Akimasa Yamashita ile de Beşiktaş ve Kyoto arasında nasıl işbirliği yapabilecekleri üzerine sohbet eden Hazinedar, Beşiktaş için bazı akıllı şehircilik ile ilgili projelerini gerçekleştirme hedeflerini ifade etti.