17. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali Başladı!

Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali'nin on yedincisi, 1-7 Aralık tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Eklenme Tarihi: 04 Aralık 2014 Perşembe

Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından organize edilen İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, bu yıl 17’nci kez sinemaseverlerle buluşuyor.

1-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin teması ise “Acil Çıkış”; Belleğimiz ve aklımızın göstereceği bir çıkış, bir “acil çıkış”, mutlaka, vardır.

Bu tema altında düzenlenecek olan festivalde dünyanın dört bir yanında ve Türkiye’de belleklerimizi tazeleyen, bilincimizi uyaran gerçek öyküler dev perdelere yansıyacak.

1997 yılından bu yana Türkiye’den ve dünyadan binlerce belgesel filme ev sahipliği yapan, çok sayıda belgeselciyi ve sinema kuramcısını seyirciyle buluşturan Belgesel Sinemacılar Birliği, 17. 1001 ile tüm belgeselcileri, gerçekleri ve hayalleri bir kez daha paylaşmaya davet ediyor.

Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Festival’de bu yıl, 20 ülkeden 54 film sinemaseverler ve yeryüzünde olup bitenlerin gerçek yüzünü anlamak isteyenlerle buluşacak.

İzleyiciler, Türkiye’den katılan 19 belgesel filmin yanı sıra, ABD, Almanya, Avusturya, Arjantin, Danimarka, Dubai BAE, Güney Afrika, İtalya, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, Japonya, Kıbrıs Rum Kesimi, Litvanya, Lübnan, Meksika, Polonya ve Yunanistan’dan gelen filmleri izleyebilecekler.

Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali programına alınan Türkiye belgesellerinin önemli bir bölümü, yabancı filmlerinse tümü son iki yılda gerçekleştirilen ve ülkemizde ilk kez gösterilecek nefes kesen yapımlar.

1 Aralık 2014 Pazartesi günü, saat 19.30’da Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek kokteylin ardından 17. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nin açılışı “Asier ve Ben” filmi ile yapılacak.

Gösterim Salonları
Tüm gösterim ve yan etkinliklerin, her yıl olduğu gibi bu yılda ücretsiz olduğu 1001 Belgesel Film Festivali, Sahne Beşiktaş, Levent Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Sismanoglio Megaro, Aynalı Geçit ve Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi Salonlarında izlenebilecek.

Festival Programı İçin Tıklayınız.

1001 Belgesel Film Festivali İletişim Bilgileri:
www.1001documentary.net
www.bsb.org.tr