Engelsiz Beşiktaş İçin El Ele!

Beşiktaş Belediyesi, Uluslararası Engelliler Günü’nde “Engelsiz Beşiktaş” için el ele vererek, Sinan Paşa Meydanı’ndan, Dünya Barış Parkına yürüyüş düzenledi.

Eklenme Tarihi: 03 Aralık 2014 Çarşamba

“Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması” amacıyla BM İnsan Hakları Komisyonu, 3 Aralık’ı Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan etti. Beşiktaş Belediyesi de bu günde farkındalık yaratmak amacı ile “Engelsiz Beşiktaş” sloganıyla Sinan Paşa Meydanı’ndan başlayarak, Dünya Barış Parkı’nda son bulan yürüyüşle engellere meydan okudu.

Sinan Paşa Meydanı’nda bir araya gelen kalabalığa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da katıldı. Engelli vatandaşlar kendilerine katılan büyük kalabalıkla birlikte, sloganlar eşliğinde Dünya Barış Parkına ulaştı.

Yürüyüşe katılan, Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok, Dünya Barış Parkı’nda yaptığı konuşmasında engelli vatandaşların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini vurguladı.

Başkan Hazinedar ise konuşmasında “herkes potansiyel bir engelli adayıdır ve biz engelli dostlarımıza desteğimizi hiçbir zaman eksik etmeyeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmalar ardından Çilekli Tesislerine doğru yola çıkan kalabalık, burada BJK Profesyonel Futbolcular Derneği ve Beşiktaş Boğaziçi Görme Engelliler Futbol Maçını izledi. Metin Tekin, Yasin Sülün, Ali Gültekin ve Recep Çetin gibi efsane Beşiktaşlı futbolcuların da yer aldığı maçta ilk golü görme engelliler takımı attı.

Beşiktaş’ın efsane kadrosu ile görme engelliler arasında gerçekleşen keyifli maç, 1-1 beraberlikle sonuçlandı.