Beşiktaş Belediyesi, Park ve Bahçeler Çalıştayı

Beşiktaş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 26 Kasım Çarşamba günü, Beşiktaş’taki park, bahçe ve meydanların iyileştirilmesi amacıyla bir çalıştay düzenledi.

Eklenme Tarihi: 03 Aralık 2014 Çarşamba

Beşiktaş park ve meydanlarının bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesi için 26 Kasım 2014 Çarşamba günü, saat 13.00-18.00 saatleri arasında Conrad İstanbul Otel’de 250 katılımcı ile Park ve Bahçeler Çalıştayı gerçekleştirildi.

Kent dokusu içinde ihtiyaç duyulan yeşil varlığı tasarlamayı; parklarımızda her yaştan kitleye hitap edecek açık ve kapalı mekanlar oluşturmayı; oluşturulacak alanların tasarımında fonksiyonelliğin yanı sıra, Beşiktaş’ın tarihi dokusunu da göz önünde bulundurarak kent görünümünü iyileştirmeyi hedefleyen Beşiktaş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çalıştayında Beşiktaş’ı geliştirmeye yönelik projeler tartışıldı.

23 Mahalle için 23 masa oluşturuldu ve her masada, ilgili mahallenin muhtarı, meclis üyesi, mahalle temsilcisi, okul aile birliği temsilcisi ve park ve bahçeler müdürlüğü yetkilisi yer aldı. Her bir çalıştay katılımcısına, bulunduğu mahallede yer alan parklar ile ilgili envanter dokümanı teslim edildi.

Söz konusu dokümanın içerisinde “Çalıştayda Cevabı Aranan Sorular” kısmında yer alan anket de yer aldı ve katılımcılardan bu anketin doldurulması istendi. Gerek karşılıklı görüşmeler, gerekse yazılı talepler ile tüm katılımcılardan, Park ve bahçeler Müdürlüğü sorumluluk ve yetki alanındaki alanlar ile ilgili, talep ve öneriler alınarak, 2015 yılının net planlaması ile önümüzdeki 4 yıllık dönemin master planını hazırlayıp, bu doğrultuda daha yeşil bir Beşiktaş için kaliteli kararlar almak için adımlar atıldı.

Beşiktaş Belediyesi Park ve Bahçeler Çalıştayına, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kontrol mühendisleri, şantiye şef ve çalışanları, mahalle temsilci ve gönüllüleri, kent konseyi üyeleri, okul aile birliği temsilcileri, STK’lar, Akademisyenler, sanatçılar ve Park ve Bahçelerde görevli işçiler katıldı.

Mahallelerde bulunan parkların peyzaj değeri ve kullanım olanakları, cadde, sokak ve meydanları yüksek standartlı yaşam alanlarına dönüştürme fikirleri, kent estetiğine ve yaşam kalitesine katkı sağlayabilecek konsept park fikirleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile iletişim önerileri üzerine verimli bir çalıştay gerçekleştirildi.