3 Aralık Dünya Engelliler Günü!

Beşiktaş Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde bir dizi etkinlik düzenledi.

Eklenme Tarihi: 04 Aralık 2014 Perşembe

Beşiktaş Belediyesi’nce, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Engelli STK’ları ve CHP Yöneticileri de katıldı.

MKM’deki etkinlik, dans gösterisi ve piyano resitali ile başladı. Ardından engellilerin yaşamını ve zorluklarını anlatan “İlle De Yaşamak” belgeseli gösterildi.

Engellilerin yaşamından kesitler sunan "İlle de yaşamak" adlı belgeselin ardından Kılıçdaroğlu, belgeselde rol alan engellilerin sorularını cevapladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belgeselde rol alan Hanife Eker, Meryem Nazlı, Burak Can Şahin, Özer Güvenç'in, engelli istihdamı, engellilerin sosyal yaşamda karşılaştığı sorunlar, erişilebilirlik, aile sigortası gibi konulardaki sorularına yanıt verdi.

Engellilerle yapılan soru cevap oturumu sonrası Kemal Kılıçdaroğlu ve Başkan Hazinedar, Belgeselin oyuncularına, Yapımcı Mahir Turan ve Yönetmen Sinan Karahan’a plaketlerini takdim ettiler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, engellilerin aileleriyle 20 milyonluk bir kitle olduğunu belirterek, "Ortak ses çıkarsalar tek başına bir partiyi iktidara getirebilirler" dedi.

Kılıçdaroğlu ve Hazinedar, konuşmalarında engelleri bir bir kaldıracaklarını vurguladılar.