Beşiktaş’ta “Kentsel Gelişim”in Temelleri Atıldı!

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Kültür Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Sokak’ta, “Kentsel Gelişim ve Yerinde Dönüşüm”ün temel atma törenini gerçekleştirdi.

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2014 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi, kalitesiz yapı stokunu ortadan kaldırmak, depreme karşı güçlü yapılar oluşturmak için harekete geçti.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Arnavutköy Kültür Mahallesi, Ahmet Yesevi Sokak’ta bulunan 7 bina, düzenlenen törenle yıkıldı. İş makinesi koltuğuna geçen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, binaya ilk kepçeyi vurdu.

Beşiktaş'ı yarınlara daha iyi hazırlamak için “Kentsel Gelişim ve Yerinde Dönüşüm” Kültür Mahallesinde gerçekleşen temel atma töreniyle start aldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın konuşmasıyla açılan törende, yerinde dönüşüm Kültür Mahallesi’nden başlamış oldu.

Hazinedar konuşmasında, “Gerçekleştirmek istediğimiz, ada bazlı kentsel gelişim ve yerinde dönüşümdür” diye konuştu. Şehirleri yeniden imar ederken yeni bir kültür oluştuğuna vurgu yapan Başkan, müteahhitten özellikle tavan yüksekliğinin üç metre altına düşmemesini istediğini belirtti.

Mevcut yapı stoğunu yenileyerek Beşiktaş'ta insan odaklı kentsel gelişimi gerçekleştiriyoruz diyen Hazinedar, özellikle Beşiktaş’ın kimliğine yakışan bir kentsel dönüşüm arzu ettiğini ifade etti.

Konuşması ardından dozere binerek yıkım çalışmasını başlatan Başkan, Kentsel Gelişim’in temelini Kültür Mahallesi’nde attı.