Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit Etkinliğinde “Orhan Veli'nin İlham Perisi Bella” Belgeseli

Beşiktaş Belediyesi tarafından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) işbirliğiyle düzenlenen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği “Orhan Veli'nin İlham Perisi Bella” isimli belgeselle devam etti.

Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2012 Perşembe

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği her çarşamba akşamı Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu'nda, Gerçekleşti. Belgeselin ardından Yıldırım Yanılmaz ve Altan Akışık söyleşi bölümünün konukları oldu.

ORHAN VELİ'NİN İLHAM PERİSİ BELLA

Yıldırım Yanılmaz yönetimindeki belgesel, Orhan Veli'nin ilham perisi Belle Eskenazi'nin hayat hikâyesini anlatıyor. Eskenazi’nin hayatı Orhan Veli, Melih Cevdet Anday, Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi Cumhuriyet aydınlarıyla kesişiyor. “Orhan Veli'nin İlham Perisi Bella belgeseli”, izleyicileri Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde de bir süre öğretmenlik yapan Bella Eskenazi'nin hayatında uzun soluklu bir yolculuğa çıkarıyor.